Rasch tapéta kínálatunk

 

 

Plaisir 2016


A könyvben szereplő minták nevükhöz hűen élvezettel töltenek el bárkit, aki rájuk tekint. A kollekció időtálló és ízléses designja otthonossá és gyönyörűvé varázsolja a szobákat.

 

  

  A minták megtekintéséhez kattintson ide.

 

Kids & Teens 2016


A kis szakértőktől az igényes tinédzserekig mindenki megtalálhatja a kedvencét ebben a kollekcióban - akár hideg árnyalatokat keres, akár vibráló tereket képzel el.


 

 A minták megtekintéséhez kattintson ide.


Allegretto 2015

 

A Rasch új kollekciója az Allegretto egy pillanat alatt rabulejt és elvarázsol mindekit.  A kollekció vlies tapétái könnyed, otthonos miliőt teremtenek minden lakásban. Színvilágában visszafogott pasztellek jellemzik, a földszínek dominanciájával, és naturális mintavilággal. 

 

 

 A minták megtekintéséhez kattintson ide.

 

 

Easy Passion 2015

… a lét természetes könnyedsége.

 

A Rasch Easy Passion tapéták színei és finom mintái a természetet varázsolják az otthonokba. Ez a kollekció a szépség és a természetes világ iránti szenvedélyünket valósítja meg, ugyanakkor elrugaszkodik a rusztikus stílustól. Sőt, könnyedsége határozott formáival a modern lakásbelsőt is kiegészíti, csillogó anyagai pedig lágyságot hordoznak.

 

A természet tele van fantasztikus színekkel, egyedi mintázatokkal és struktúrákkal. Az új Rasch Easy Passion kollekció lehetőséget ad arra, hogy a természet iránti szenvedéllyel kényeztessük magunkat. Puha árnyalataival és természetes mintáival a „Nature” (természet) kollekció részét képező Easy Passion a friss virágzás érzését hozza mindennapi életébe. Egyszer erőteljes piros színt alkalmaz, máskor pasztell zöld vonalakat, de van, hogy finom, kézzel készített levélmintát idéz.


Könnyed és lezser, visszafogott mégis meglepő: ezek a magas minőségű gyapjúrostos tapéták a természet izgalmát hozzák el az otthonokba. Színvilág tekintetében megjelenítik a krémet, bézst, világosszürkét és a pasztell számos árnyalatát, melyeket könnyen összepárosíthatunk az erős színekkel, mint amilyen a mélyvörös, a kék, a világoszöld és a csokoládébarna. A természet kecses mintái könnyedén és harmonikusan keverednek a színek egész sorával. Bambusz és páfrány, bogyós gyümölcsös bokrok és a fakéreg hatása tündöklően ragyognak a világos hátterek előtt. A finom, kontúros szárak ölelésében a nap puha sugarai helyezik ezeket perspektívába, egyedi megjelenést kölcsönözve az Easy Passion tapéta mintáinak.

 

A tapétákhoz bordűrök is párosíthatók, melyeket vagy a markáns színek vagy a mintás felületek mellett lehet alkalmazni, de a bordűrök egészen egyszerűen magukban is megállják helyüket. Bármely variációról legyen is szó, mindenképpen természetes módon vonzzák a szemet, és a falaknak egy szempillantás alatt igazán személyes jelleget kölcsönöznek. A finoman bordázott textúra képezi a kollekció tapétáinak az alapját, megteremtve ezzel a lehetséges kombinációk egész sorát – függetlenül attól, hogy a szobák, lakások stílusa modern vagy netán rusztikus.


Az Easy Passion 2015 kollekció képeit megtekintheti ide kattintva!

 

 

Funky Flair 2015

 … mindig divatban: a kézművesség.

 

Az új Funky Flair tapétakollekció a spanyol folklór temperamentumát és szenvedélyét fejezi ki. Szőtt, fonott, hímzett, kötött: a tapétáknál és belső dekorációs trendekben felbukkanó új anyagok valójában nagyon is régi időkre nyúlnak vissza. Más szóval kézműves irányzatok. Aligha meglepő, hogy a kézzel készített elemekkel fűszerezett lakásbelsők – legyen szó akár a padlóról, textilekről vagy a tapétákról – sajátságos érzetet keltenek. Idegen kultúrákat idéznek, kézzel foghatók, hitelesek és eredetiek.

 

A Rasch új Funky Flair kollekciója művészimegoldásokat visz a modern, színes designokba. A „Culture” (kultúra) stílus-világból választékosan kidolgozott textil designok régi idők kézműves technikáit idézi, új életet kölcsönözve nekik. Ez persze azt jelenti, hogy a szövés nem mindig azonos. Néha durvább, máskor finom – ezek a textil textúrák a falnak merőben új megjelenést adnak, és olyan légkört teremtenek, amely egyszerre kellemes és sikkes. A ’’kockás’’ mellett a szövött minták grafikus elrendezése a falaknak modern kicsengést kölcsönöz.

 

A Funky Flair egyik kiemelt motívuma a stilizált természet. A szőlőindák egész évben frissen festenek a magas minőségű flokkolt tapétákon, míg a színes madarak ágról ágra ugrándoznak, és tolluk finoman megcsillan a napfényben. A kollekciót a minta nélküli tapéták széles választéka teszi kerekké. A durva len textúrán ezek a színek vizuális és tapintható élményként jelennek meg. A szövet természetes minősége biztosítja a fal teljesen egyedi megjelenését. A monokróm flísz tapéta kreatívan kombinálható, így az élettereket olyan színekkel telíti, melyek kiemelkednek, de sohasem ütköznek. A színskála a tompa színektől (mint a bézs, barna, barnás-szürke, világosszürke és krém) a fényes árnyalatokig terjed (mint az okkersárga, türkiz, sárgászöld és meleg barnás narancs). A különleges, kézműves minták szerelmeseinek a „Funky Flair” a legjobb választás!

 

A Funky Flair 2015 kollekció mintái ide kattintva megjeleníthetők!


 

Sensual 2015


sensualA környezet- és természetvédelem egyre fontosabb a mindennapi életben, amely már a dekorációban is előtérbe kerül. Ebben a tapétakönyvben az öko-szemlélet és a magas ökológiai sztenderdekkel történő fejlesztések gyönyörű mintákban valósulnak meg. A könyv és koncepciója minden elemében és minden modelljében figyelembe veszi a környezetet és azt az igényünket, hogy megóvjuk legértékesebb kincsünket: a természetes világot.

A Rasch első ilyen kollekciója a „Sensual” (érzéki), ami 60%-ban újrahasznosított papírból készül, a színnyomáshoz víz alapú festéket alkalmaz, és az elegáns csillámló hatást is természetes anyagok segítségével éri el. Természetes, hogy a csomagolóanyagok is mind újrahasznosítható nyersanyagok.


A minták megtekintéséhez kattintson ide.


                                                                                                                

       

       

             

City Lights 2015

 ... New York utcái sohasem alszanak!


cityMegszámlálhatatlan fény árasztja el az éjszakát és vezet minket át a városon, mely sohasem alszik. Minden utcasarkon fény világít, hűvös fényük pedig óriás felhőkarcolókon türköződik vissza.

A „City Lights” (A város fényei) 2015 kollekció hűen adja vissza azt a látványosságot, melyet az éjszakai New York City, a modern nagyváros világa nyújt. Fémes, metálos hatás vonul végig ezen az extravagáns kollekción, mely elsősorban ezüstös szürke és mély, sötét háttereket alkalmaz. A világosszürke szín ipari-gyári beton-hátteret  teremt, és ez a háttér nagyszerűen mutat a kollekció szembeötlően színes mintáival kombinálva.A kiemelt elemek átgondoltan  tervezettek, bátor pirosak és pasztell padlizsán lilák, finom ezüst vonalakkal csíkozva. Mindezek olyan hatást keltenek, melyek bármely szobának modern nagyvárosi külsőt kölcsönöznek.


Az eltérő mélységben dombornyomott vonalak megtörik a textúrált felületet és apró méhviasz struktúrát idéznek, melyek finoman csillognak, akár egy hüllő bőre. A választékosan tervezett textúrák a falaknak háromdimenziós, plasztikus hatást kölcsönöznek. A kollekció ezeket olyan geometrikus formákkal kombinálja, mint az ezüstös kockák vagy az alumínum hatású csíkok, melyek csodálatosan szikrázóan ragyognak az éjszakában.


A „City Lights 2015” grafikus témát is felvonultat: a művészien tervezett mintákra nyomott hűvös ezüst betűk a falaknak ultra-modern hatást kölcsönöznek.


A minták megtekintéséhez kattintson ide.Flower Poetry 2015

 

 

A tavasz és a megújulás nem csupán a természet sajátja, hanem szűkebb életterünk is megérdemli a virágba borulást vagy a felfrissülést. A tapétamintáknál a virágok és a csíkok még mindig  nagy kedvencek, melyek a modern ízlésnek is megfelelő stílusban kedves, romantikus élményt adnak. A Flower Poetry kollekció bőkezűen méri a pasztell árnyalatú virágmintákat, mint például a rózsaszínűt, a kéket, a mentát és a sárga színek, ezekkel könnyed és légies atmoszférát teremtve. Kedvenc élettereinket így egyszerűen, gyorsan romantikus hangulatunkra hangolhatjuk.

 

A tapéták könnyed vonásai nagy teret engednek akár a szokatlan, meglepő bútorzatnak is. A kollekcióra tekintve bizonyára Ön is így érez majd. A minták változatossága a finom japán, vízfestmény stílusú bokrétáktól a 80-as évek grafikus elemein átível, és olyan színeket vonultat fel, mint a korallszín, a citrom, az almazöld és az égszínkék. A Flower Poetry kollekció természethez hű, egyedi designjai egymással tökéletesen harmonizálnak, így a minták és a szépen kidolgozott textúrák esztétikusan összepárosíthatóak, illetve akár erőteljes színekkel kombinálva dekoratív enteriőrt adnak.

 

A kollekcióhoz tartozó képek és minták ide kattintva tekinthetők meg.Fresh Up 2015

… találjuk fel újra a falat!Viszlát bánatos tél! A Rasch „Fresh Up“ kollekciója kicsattan a mintáktól és színektől: szobája világos, friss, tavaszi érzéssel telik meg – még télen vagy ősszel is. Kedves, vidám és igazán pezsdítő – ez a Rasch új tapéta stílusa. Ezekkel a világos színekkel és mintákkal a kollekció neve magáért beszél:

 

Fresh Up - azaz Frissüljön Fel!


A Rasch-ízlés ezen ultra friss kollekciója a „Fresh Up” a nagy méretű és a kisebb szobákba egyaránt a tavasz érzését hozzák egész éven át. A Fresh Up a „Nature” (Természet) kollekció egy új része, amely természetes designokkal és harmonikus, friss, színes csokrokkal a mindennapok szürkeségét eltűnteti – és teszi ezt vidáman, könnyű szívvel, virágokkal, modern mintákkal és pasztell fagyi-színekkel.


 

Ez a színes stílus az egész kollekcióban málna, vanília, narancs, krém, citrom és eper színeket alkalmaz. A friss kék árnyalatok, a meleg nugát és a világos mogyoró színek jól párosíthatók ezzel a magas minőségű anyaggal, és – csakúgy, mint az összes többi szín – egyszínű és mintás változatú tapéták formájában is elérhetők. Egy átlós, modern grafikus csík például csodásan mutat a magában álló falon. A „Fresh Up” a design-kombinációk olyan skáláját vonultatja fel, mellyel minden szoba különlegessé tehető.

 

A kollekcióhoz tartozó képek és minták ide kattintva tekinthetők meg.

 


Chorus Line 2014

a retro legjava - avagy egy musical a tapéták nyelvén.


Az új Chorus Line tapéta kollekcióval vidám, merész színeket, geometrikus mintákat és egy kis „Walkman-érzést” vonultat fel a Rasch.

 

A 80-as években dobták piacra a Walkmant, és ebben az időben volt a Miami Vice a Tv-képernyők sztárja; a trendi tinik elfoglalták az utcákat, és egy musical, a Chorus Line viharként söpört végig a Broadway-en.

 

Ugyanezen névre keresztelt, legújabb tapéta kollekciójával a rasch új élettel tölti fel a 80-as évek formabontó stílusát – csillogó designokkal, nagy, geometrikus mintákkal és egy sor élénk színnel. A kollekciót a rasch saját, németországi, bramsche-i stúdiójában fejlesztette ki, mellyel megmutatja, hogy ez az informális és színes stílus, mely akkora port kavart fel a 80-as években, ma is élő téma lehet. Így ezek a magas minőségű gyapjúrostos tapéták hangosak, nyitottak és kifejezőek – de mindig egy kis eleganciával és valami kis extrával fűszerezve, mint például a finom ezüst szemcsék, a 3D-s ismétlődő mintasorok és a bársonyosan puha textúrák. A tipikus csíkosak - ez úttal grafikus mintákkal kombinálva  -  friss értelmezést nyertek ebben a kollekcióban.

 

Az eredmény pedig gazdag és képzeletdús : sokrétű-sokféle minták, melyek extrovertált megjelenésük ellenére korántsem tolakodóak, így számos belsőépítészeti stílushoz illeszkednek. A geometrikus formákra különösen nagy hangsúly helyeződött a Chorus Line kollekcióban. Legyen szó ovális, rombusz vagy cikk-cakkos mintáról, a retro hullám egyéni kinyilatkoztatás a falon, mely mindenki figyelmét magára vonja. Ezek optimális kiegészítői az erős, hangulat-emelő színek, mint a lila, sárga, királykék, fűzöld és a karamell. Aki pedig nem szereti túlhangsúlyozni a dolgokat, az a retro mintákat finom, visszafogott árnyalatokban élvezheti, mint a bézs, a homok, a krém, a világos szürke és a fehér.

 

A Chorus Line kollekcióban a gyönyörű metál effektek világítanak, így az ezzel borított falak egy szempillantás alatt elbűvölően csillogó színpaddá válhatnak.


A minták megtekintéséhez kattintson ide.


Kedvcsinálónak pedig nézze meg a kollekció névadó musical- részletét ide kattintva!Just me! 2014

Az én saját világom, mely másokra is nyitott: mert az élet túl rövid ahhoz, hogy elszalasszunk akár egy mosolyt is!

 


Az ’’egyszerűen nagyszerű élet’’ legjobb, leggyorsabb és legkevésbé költséges módja pedig a Rasch Just me! kollekciójával  könnyen megvalósítható. A vidám légkör sugárzik a falakról: a színek és formák harmonikusan egyesítik a tereket, és huncut kacsintással utalnak arra, hogy még egy kis szobában is lehet nagystílűen élni.

 

A kollekció a biztos hatás elérése érdekében erős színeket és designokat, geometrikusan ismétlődő formákat használ, melyek egyszerre inspirálják a tudatot és gyönyörködtetik a lelket is. A pasztell tónusok merész alkalmazása teljesen új értelmezést ad a falakon az op art „élettér, nem múzeum” mottójának. Az alkalmazott, mozgást idéző sorozatok, a vizuális illúzió hatások és a különleges színkombinációk  - mint a piros-pink-narancs vagy a fekete-sárga - személyes jelleget teremtenek.

 

A fekete-fehér nyolcvanas és a finoman megtervezett kilencvenes évek után ezek nem csupán a lekerekített formák és műanyagok korából származó klasszikus darabok: e hatalmas minták és élénk színkombinációk a mai korban teremtik újra a hippi korszak szabadságát és boldogságát. Ugyanakkor ez nem a hatvanas éveket másolja, hanem az egyéniség új koncepcióját fejezi ki. Itt az egyedi ízlésnek megfelelő minták könnyedén és magabiztosan válnak a falak részévé.

 

Ez a papírtapéta kollekció mindenki számára megkönnyíti, hogy dekorációs ösztönét életre hívja: „A szín önmagában semmi” – állítja Hans Ultee, a holland szín-designer. „Azzal kezdeni is kell valamit.” És ez a kollekció a színekkel „kezd is valamit”: papíron, vidáman, és ripacskodás nélkül. Ezért az ’’egyszerűen nagyszerű élet’’ most már mindenki  számára elérhető.  Just me” – mindenkinek ajánljuk…


A minták megtekintéséhez kattintson ide.
Területi képviselőink (Barosi Zoltán és Mádai István a fent bemutatott tapétakönyvekkel is "felszerelkezve") valamint ügyfélszolgálatunk telefonon és e-mailen keresztül is készséggel állnak rendelkezésére további információkkal.


Ügyfélszolgálatunk a +36-72-547-100-as telefonszámon és az  ugyfelszolgalat@rovitex.com e-mail címen várja hívását, levelét, megrendelését.


Kívánjuk, hogy az új kollekciókat Önök és vásárlóik is megismerjék és megszeressék!

További sikeres üzletmenetet kívánva üdvözlettel:

A Rovitex Csapata